Posted in henkirikos, justice, mord, oikeus, rikos

Maanviljeilijän kidutussurma

Knut Nilsson oli ruotsalainen maanviljeilija joka oli jäämässä eläkkeelle.

Hän löytyi kuolleena kotoaan 16 toukokuuta 2008 tilaltaan Eslöv:ssa.
70 vuotias Nilsson asui yksin, mutta hän ei ollut erakko, hänellä oli hyvät suhteet naapureihin.

kuva Expressen

Nilssonilla oli maatalouskoneita, joita hän oli myynyt pois jäätyään eläkkeelle, tilalla oli käynyt useita ihmisiä, joten tästä löytyi surman motiivi.
Poliisi epäili että tekijät olivat tulleet taloon, kiduttaneet uhria, ja vaatineet rahaa. Ryöstäjät olivat etsineet rahakätköä, kaikki paikat oli käännetty ylösalaisin.
Knut oli ollut kuolleena useita päivä, kun naapuri löysi hänet, häntä oli pahoinpidelty ja kidutettu ja hänet oli sidottu ja jätetty kuolemaan. Tarkkaa kuolinsyytä ei kerrottu mutta todennäköisesti uhri hän menehtyi shokkiin ja ravinnon puutteeseen, sillä ei pystynyt liikkumaan ja pyytämään apua.

Poliisi epäili pitkään erästä 14 vuotiasta poikaa osuudesta murhaan, mutta häntä ei voitu nuoren iän takia asettaa syytteeseen, kuitenkin poliisin mukaan oli todennäköistä että tekijöitä oli useampia.
Joulukuussa 2009 pidätettiin 24 vuotias mieshenkilö epäiltynä henkirikoksesta. Hän oli jugoslavialainen Franco Ivanov, s 1985 joka oli tuomittu aikaisemmin aseellisesta ryöstöstä ja pahoinpitelystä, teko katsottiin kuitenkin 1 kk tuomion arvoiseksi, sillä tekijä oli tuolloin 16 vuotias, mies kiisti että hänellä olisi mitään tekemistä maanviljeilijän surman kanssa.
Hän oli Serbian kansalainen.

Muutaman päivän sisällä otettiin kiinni muitakin epäiltyjä. Huhtikuussa 2010 saivat miehet syytteet, kaksi murhasta (Mehmed Dzafic ja Franco Ivanov) ja kaksi osallisuudesta murhaan. Muut epäilyt olivat: Mehmed Dzafic, s 1989, Nurija Dzafic, s 1967, molemmat Ruotsin kansalaisia ja Danka Ivanov 1971, jolla ei ollut kansalaisuutta, miehet ovat serbeja ja/tai serbian mustalaisia. 20 vuotias ja 43 vuotias mies olivat isä ja poika, 43 vuotias oli aikaisemmin tuomittu ryöstöstä.
Tämä 14 vuotias oli, joka oli toisen miehen veli ja toisen serkku, oli ilmeisesti myös mukana ryöstökeikalla, mutta häntä ei voitu asettaa syytteeseen nuoren iän vuoksi.

.

Tutkinnassa selvisi että 20 vuotias epäilty oli hakenut alaikäisen vaimonsa Milican kotimaastaan laittomasti Ruotsiin v 2007 ja pitänyt tätä kotona vankina, mies sai syytteet myös vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja raiskauksesta, nainen suostui todistamaan häntä vastaan.

Viime viikolla oikeus antoi ratkaisunsa. 24 vuotias Ivanov vapautettiin kaikista syytteistä ja syyttäjän vaatimus hänen karkoittamisesta maasta hylättiin, 20 vuotias Mehmed Dzafic tuomittiin 10 kuukaudeksi vankeuteen huumausainerikoksesta, ryöstöstä, ja pahoinpitelystä, vaimonsa raiskausyyte hylättiin. Murhasyytteet hylätiin kokonaan.

Danka Ivanov sai muutaman kympin sakkoja ja Nurija Dzafic’in osalta syytteet hylättiin.
Oikeuden mielestä ei ole ollut mahdollista osoittaa kuka näistä osallistui Nilssonin sitomiseen ja pahoinpitelyyn siksi ei tuomiota henkirikoksesta.

Syytäjä aikoo valittaa päätöksestä, ainakin Mehmed Dzaficin osalta.

Ruotsalainen media tietääkseni ei ole julkaissut epäiltyjen nimiä, kuvia eikä kansallisuutta

http://www.svenskamord.se/index.php?topic=666.0

Author:

Writing about crime