Posted in henkirikos, mõrv, rikos, rikostutkinta

Viron kirvesmurhaajalla jo kaksi uhria

Viron Tartonmaalla on surmattu kaksi iäkästä naista, torstaina 16 syyskuuta. Uhrit olivat 83 ja 77-vuotiaita. Naiset asuivat yksin, Kobratun ja Vedun kylissä, tekijä on surmannut uhrinsa raa’asti, surmaväline on oletettavasti kirves. Toinen uhreista oli joutunut väkivallan kohteeksi myös aikaisemmin, vanha naista pahoinpiteltiin raa’asti viime kesällä hänen kotoaan, kertoo naapuri. Surmatekojen jälkeen tekijä oli sytyttänyt heidän talonsa tuleen.

On mahdollista että tekijä oli liikkeellä polkuopyörällä. Surman mahdollinen motiivi saattaa olla ryöstö, arvellaan Viron poliisista. Yksi mahdollinen todiste on päähine jonka poliisi on löytänyt rikospaikalta.

Rikospaikka Vedun kylässä

Rikospaikka Kobratun kylässä

Postimees

PÄIVITETTY 18.09 Epäilty on saatu kiinni. 58 vuotias mies on vapautunut vankilasta tänä vuonna ja hänellä on väkivaltarikoksia taustallaan.
Päivitetty 20.08 Tekijäksi epäillään 58 vuotiasta Viron ‘mustalaista’ August Burkevitš’ia. Hän on paikallinen mies, joka asui samassa talossa useiden sukulaisten tms kanssa. Mustalaisperhe aiheuttaa paljon päänvaivaa paikallisille, heidän tilillään on useita varkauksia. Taloon on muuttanut viime aikoina lisää mustalaisia Latviasta. uutisoi paikallinen media.
Karkumatkalla, ilmeisesti päihtynyt tekijä välttyi täpärästi törmäyksen maasturin kanssa, uutisoi Postimees-lehti. Mies kaatui pyörällään ja jatkoi karkumatkaa.

Postimees

Advertisements

Author:

Writing about crime