Posted in henkirikos

Ior Bock surmattu

Ior Bock joutui henkirikoksen uhriksi kotonaan Helsingin Munkkiniemessä lauantaina iltapäivällä.

Ior Bock oli suomenruotsalainen pakanahenkinen eksentrikko ja taiteilija, joka tunnetaan julkaisemastaan Bockin perheen saagasta ja urastaan Suomenlinnan museolinnoituksen oppaana

Ior Bock
Ior Bock vuonna 1984

68-vuotias Bock surmattiin puukottamalla. Poliisi on vanginnut taposta epäiltyinä samassa asunnossa asuneet 19- ja 28-vuotiaat miehet.

Rikoskomisario Kari Martikaisen mukaan miehet olivat ulkomaalaisia

Alustavissa puhuttamisissa veriteolle ei löytynyt motiivia. Poliisi kuulustelee miehiä tarkemmin sunnuntaina.

Suomen historiaan ja skandinaaviseen sekä kalevalaiseen muinaisuskoon perehtynyt Bock vietti suuren osan talvistaan Intian Goalla ja kesät Suomessa. Julkisuudessa värikkäänä henkilönä esiintynyt Bock julkaisi vuonna 1996 kirjan Bockin perheen saaga: Väinämöisen mytologia.

Bock joutui puukotuksen uhriksi myös vuonna 1999. Hänen asuntoonsa tunkeutui mies, joka puukotti Bockia neljästi selkään. Pahasti haavoittunut Bock menetti liikuntakykynsä hyökkäyksen seurauksena. Puukottaja tuomittiin vankeuteen.

Murha.infosta poimittua: Ior Bock itsehän tuli loppuelämäkseen halvaantuneeksi kun hänen entinen “hulluksi tullut” opetuslapsena häntä puukotti. Puukotuksen motiivihan oli kosto Pete Walin itsemurhasta johon katsoi Iorin olevan syyllinen.
Yle’n uutisoinnin mukaan miehet eivät puhu suomea. Keskustelupalstoilla arvellaan että epäillyt ovat olleet Bockin ‘intialaiset avustajat’ ja ilmeisesti myös asuivat Bock’in kanssa.

Iltalehti

Kuka oli Ior Bock.wikipedia.org

Author:

Writing about crime