Posted in henkirikos, oikeus, rikos, uutiset

Nuori nainen surmattu Ikaalisissa

Yleisö tuskin ehtii täysin toipua maahanmuuttajan tekemästä naissurmasta Tampeereella kun uutisoitaan jo seuraavasta nuoren naisen murhasta.

Poliisi epäilee nuoren naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi Ikaalisissa.

Iltasanomat:
Vuonna 1991 syntynyt nainen löydettiin eilen iltapäivällä kuolleena kotoaan Ikaalisten keskustan tuntumasta. Poliisin mukaan lähiomaiset löysivät uhrin tullessaan kotiin puoli kahdelta iltapäivällä.

Pirkanmaan poliisi tutkii kuolemaa henkirikoksena. Rikos on poliisin mukaan tehty aamupäivän aikana.

Poliisi on ottanut kiinni vuonna 1989 syntyneen miehen, jonka osuutta tapahtumiin selvitetään. Ikaalisissa kiinni otetettu mies on uhrin tuttava, mutta osalliset eivät tiettävästi seurustelleet. Sekä uhri että epäilty ovat kotoisin Ikaalisista.

Poliisi ei toistaiseksi kerro tapauksesta enempää vedoten tutkinnan keskeneräisyyteen. IL 26.01.11

Murha.infosta poimittujen tietojen mukaan uhri olisi v 1991 syntynyt Jenni.

Uhri ja epäilty eivät ole seurustellet keskenään. On mahdollista että kyseessä oli yksipuolinen ihastus, ja mies on päättänyt kostaa kun ei saanut vastakaikua tunteilleen tai että he ovat aikaisemmin seurustellut lyhyen ajan.

Toisaalla kerrotaan myös tekijän mahdollisista mielenterveysongelmista. Epäillyn nimeksi kerrotaan Samuli L. Uhrin on löytänyt kuolleena perhejäsen, mahdollisesti hänen 9 vuotias pikkuveli. Naamakirjassaan epäilty kertoo että hänen harrastukset ovat futis ja kuntosali. Väitetty tekijä myös pitää ‘nopeista autoista ja kauniista naisista’. Hän on mennyt surmatyön jälkeen normaalisti kouluun josta poliisi on käynyt hakemassa hänet talteen.

Murha.info

Mikään virallinen lähde ei ole näitä tietoja vahvistanut.

Lehtitietojen mukaan kyseessä on uhrin tuttava. Poliisi on voinut selvittää tekijän henkilöllisyyden esim turvakameran kuvista. Jos teko on harkittu ja suunniteltu, tätä tutkitaan varmaan murhana. Paikallisten huhujen mukaan tekijä on vainonut uhria ja oikeus on määrännyt hänet aikaisemmin jopa lähestymiskieltoon. Jos pitää paikkansa että tekijä on aikaisemmin käyttäytynyt uhkailevasti uhria kohtaan, niin tässä on taas esimerkki miten paLjon hyötyä näistä oikeuden antamista määräyksistä,  oikein on, sillä viranomaiset Suomessa eivät seuraa tilanteen kehittymistä, tuskin edes haastattelevat häirikköä,  vaan uhrin turvallisuus on lähinnä uhrin vastuulla.

Author:

Writing about crime