Posted in henkirikos, rikostutkinta, uutiset

Ravivalmentajan surma Kaustisilla

38- vuotias ravivalmentaja Heikki Miettunen joutui henkirikoksen uhriksi viime viikonloppuna Kaustisilla Keski-Pohjanmaalla.

Miehen ruumis löytyi hänen kotoaan sunnuntaiaamuna. Poliisi otti paikan päältä kiinni Miettusen kihlatun  44-vuotiaan Pia S:n.

Iltalehden mukaan pariskuntaa yhdisti hevosurheilu. Hänet on vangittu ja häntä epäillään taposta. Kuolinyötä edeltävänä iltana kaksikko oli nähty paikallisessa ravintolassa.

Pariskunta ilmeisesti riiteli surmayönä ja alkoholilla on ollut osuutta tapahtumiin kuten usein suomalaisissa henkirikoksissa.

Uhri on ollut arvostettu henkilö ravipiireissä, epäilyllä ei tiedetä olevan rikostaustaa. Surmatyössä on mahdollisesti käytetty teräasetta.

PÄIVITETTY:
Nainen tuomitiin kihlattunsa surmasta 9,5 vuodeksi vankeuteen.

Hevosurheilua harrastava rovaniemeläisnainen tutustui juuri eronneeseen ravivalmentajaan Facebookissa ja yhteisen tuttavan välityksellä syksyllä 2009 ja muutti lapsineen miehen luo maaliskuussa 2010. Rakkaustarinaan alkoi tulla säröjä miehen taloushuolien ja lisääntyneen alkoholin käytön takia.

Käräjäoikeudessa kuullusta todistelusta selvisi, että suhteeseen liittyi molemminpuolista riitelyä ja väkivaltaa. Miehen myös kerrottiin pelänneen mustasukkaista ja määräilevää naista ja yrittäneen päästä tästä eroon. Hän oli jopa piilottanut talon puukot naiselta.

Loppuvuodesta 2010 mies ihastui toiseen hevosnaiseen ja kertoi tälle olevansa vaarassa.

Surmailtana nainen poistettiin ravintolasta aggressiivisen käyttäytymisen takia. Hän oli läpsinyt myös kihlattuaan. Lähtiessään nainen oli todennut heidän menevän kotiin tappelemaan. Käräjäoikeus päätteli naisen lyöneen miestä kolmella eri paistinpannulla sekä paistinpannun kahvalla. Vammoista päätellen miestä oli lyöty vähintään kahdeksan kertaa voimakkaasti.

Hätäkeskukseen nainen oli soittanut vasta lähes kahden tunnin kuluttua väkivaltatilanteen päättymisestä.

Ennen hätäkeskuspuhelua hän soitteli uhrin puhelimella naiselle, jonka kanssa epäili kihlattunsa olevan suhteessa.

Todennäköistä on, että mies olisi pystytty pelastamaan, mikäli apua olisi saatu heti tapahtuman jälkeen.(ILTASANOMAT 22.06.2011)

Tuomittu oikeudessa

Kuvat Iltlehti ja Iltasanomat

Iltalehti: Ravivalmentajan kihlattu vangittiin

Author:

Writing about crime