Posted in henkirikos, uutiset

Tanskalainen isä surmasi kylmäverisesti 3 lastaan helmikuussa 2011

44-vuotiasta Morten Skipper-Pedersen ‘a syytetään kolmen lapsensa murhasta. Surmat tapahtuivat helmikuussa tänä vuonna Tanskan Birkerødissä, uhrit olivat Alexander, 10 v, Amanda 8 v ja Adam 2 v.

Mies on kertonut poliisille yksityiskohtaisesti teoistaan, surmatyöt hän oli suunnitellut tarkkaan etukäteen ja ampunut lapset kylmäverisesti heidän nukkuessa. Hän yritti myös surmata itsensä, mutta epäonnistui. Hän surmasi lapset omana syntymäpäivänään.

Skipper-Pedersen oli eronnut lasten äidistä, ja huoltajuus oli äidillä. Isällä oli kuitenkin tapaamisoikeus.

Rikos tuli ilmi kun, kun äiti otti yhteyttä poliisiin ja kertoi olevansa huolissaan isän luona olleista lapsistaan. Poliisi meni tarkastamaan tilanteen, ja löysi 2-, 8- ja 10-vuotiaat lapset kuolleina isän asunnosta. Heidät oli ammuttu kiväärillä.

Hän oli tappanut myös perheen koiran muutaman päivän ennen murhia. Mies oli intohimoinen metsästäjä.

Naapureiden mukaan mies ei koskaan tervehtinyt ketään ja oli sulkeutunut. Hän menetti myös työnsä mielisairautensa takia. Hänen entiset kollegansa sanovat että miehessä oli jotain ‘uhkaavaa’, hän oli synkkä eikä hymyillyt koskaan. Hän työskenteli osastopäällikkönä tanskalaisessa yrityksessä.

Tapaus on hyvin samanlainen kadonneiden sveitsiläisten kaksosten tapauksen kanssa, vaikka siinä tapauksessa on vielä hieman toivoa että lapset löytyvät hengissä – motiivina julma kosto ex-puolisolleen kun elämä ja kenties myös mielenterveys romahtavat eron jälkeen.

Mies on tällä hetkellä hoidossa vankimielisairaalassa.

Kuvassa syytetty huutaa medialle/kuvaajille kun häntä kuljetetaan poliisiautossa

Samankaltaisia tapauksia on ollut Tanskassa viime vuonna useampia.

46- vuotias Torben Vincentz surmasi kaksi lastaan teräaseella noin vuosi sitten. Hän yritti myös itsemurhaa ja hänet todettiin mielisairaaksi.
Toukokuussa Steen Lassen surmasi perheensä, sekä vaimon että kaksi lastaan erittäin raa’alla tavalla.
Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. Surmatöihin hänet olivat ajaneet pelivelat ja heikko taloustilanne.

Joukukuussa Morten Nysten tappoi 8-vuotiaan poikansa ja lopulta itsensä

lähde Ekstabladet.dk

Author:

Writing about crime