Posted in henkirikos, justice, mord

Tore Hedin – poliisista massamurhaajaksi

Tore Hedin syntyi v 1927 Stora Harrie’ssa, Kävlinge’n lähellä. Ensimmäisen rikoksen hän teki v 1942 jolloin murtautui paikalliseen olutpanimoon josta varasti kauraa. Hän poltti panimon jälkien peittämiseksi.

Tore Hedin. kuva Aftonbladet
Vuonna 1951 hän ryösti ja murhasi ystävänsä John Allan Nilssonin Tjörnarpissa jonka kanssa hän oli pelannut pokeria. Myös tuolloin hän sytytti rakennuksen jossa murhasi miehen, tuleen.
Sama kaavan mukaisesti hän toimi myöhemminkin.
Hedin työskenteli tuolloin poliisina ja oli mukana murhatutkimuksissa.

Seuraavana vuonna, 1952 hän teki murhasarjan, josta hänet eniten tunnetaan ruotsalaisessa rikoshistoriassa, tapaus tunnetaan nimellä ‘Hurvamorden’ paikkakunnan mukaan.

Hurva-murhiin johtaneet tapahtumat lähtivät liikkeelle kihlauksen purkamisesta ja poliisiuran kariutumisesta.

Hedinin ex-tyttöystävä Ulla Östberg oli tehnyt hänestä rikosilmoituksen jossa kertoi että mies oli häntä pahoinpidellyt. Hedin oli laittanut naisen käsirautoihin, pitänyt veistä hänen kurkullaan ja uhkaillut häntä aseeella. Tämän seurauksena Hedin menetti poliisin paikan.

22 elokuuta 1952 Hedin surmasi vanhempansa kirveellä, ‘jotta nämä eivät joutuisi kärsimään hänen takia’, heidän talon hän sytytti tuleen.
Samana yönä hän tunkeutui vanhainkotiin Hurvassa, jossa hänen ex-tyttöystävänsä työskenteli ja asui ja surmasi myös tämän kirveellä. Samanlaisen kohtalon koki samassa huoneessa nukkunut, hoitokodin johtaja Agnes Lundin.
Sitten hän sytytti vanhainkodin, jonka ulospääsyn hän oli tukkinut, tuleen, jolloin vielä 5 ihmistä kuoli.

Aamuyöstä hän hukutti itsensä Bosarpasjön-järveen, hän jätti jälkeensä itsemurhakirjeen jossa tunnusti kaikki rikoksensa, myös ystävänsä murhan.

Poliisit raahavat Hedinin ruumista
Poliisit raahavat Hedinin ruumista

Skanska Dagbladet etusivu

Sydsvenskan.se

skanskamord.se

Author:

Writing about crime